Sepetim

Sepetinizde ürün yok

Organik Sohbetler #15

Organik Sohbetler #15

Valerie Dayan ile Cilt Güzelliği, Cilt Rutin Önerileri

Hoş geldin, vakit ayırdığın için teşekkür ederiz 😊

Merhaba, bayadır yaptığım ilk canlı yayın, bakalım bisiklete binmek gibi miymiş 😊

Dilersen hemen ilk soruyla başlayalım.  Akla gelen ilk sorulardan biri, cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şeyler nelerdir? Biraz bahsedelim mi?

Aslında bir çoğumuz biliyoruz, fakat bilmek yetmiyor, uygulamak gerekiyor. Nem çok önemli. Sağlıklı bir cilt eşittir nemli bir cilt. Cilt tipiniz ne olursa olsun bu böyle. Bazen yağlı ciltleri olanlar, “cildimizi daha az nemlendirelim ki yağlanmasın” diye düşünüyor, fakat tam tersi, cildi nemlendirmek yağ dengesini de düzenleyen bir şey. Şöyle düşünün, oradaki yağ bezelerine nem gitmezse o hücreler burada nem yok diye düşünerek daha çok yağ üretir. Nem her zaman çok önemli. Bir ikincisi, cildi iyi temizlemek. Özellikle İstanbul gibi, İzmir gibi kalabalık ve kirli hava olan şehirlerde yaşayanlar için temizlik çok önemli. Ben kendi cildime çift temizlik yapıyorum. Onu yapmadan asla uyumuyorum. Serum, nemlendirici vs. kullanmıyorsanız bu yine bir yere kadar olabilir, ama dışarıdan aldığınız kiri temizlemek cilt sağlığı için gerçekten çok önemli bir şey. Güneşten koruma da bir başka olmazsa olmaz. Sadece güneş ışınları değil, tüm UV ve telefon ışınlarından korunmak da çok önemli. Sadece yazın değil kışın da, yağmurlu havada bile koruma devam etmeli. Her zaman STF kullanmak, ofisteyken ya da evdeyken bile, bu gerçekten sağlıklı ve lekesiz bir cilt için çok önemli. Son olarak dikkat edilecek şey ise antioksidanlar. Görevleri cildi sıkılaştırmak, ince kırışıklıkları hafifletmek, cildi yatıştırmak gibi. Neler bunlar? C vitamini, yeşil çay, beta glukan mesela antioksidan örnekleri. Dikkat etmemiz gereken bir şey de, kullandığımız ürünün cilt tipimize uygun olması. Bir ürün çok popüler oldu diye almak değil, cilt ihtiyaçlarına bir bakmak. Tabii sürdürülebilirlik de çok önemli. Bu ürünü aldım, bir sürü para verdim, ben bunu kullanmaya vakit ayırıp rutinime dahil edebilecek miyim? Mesela 3 ayda bozulacak bir ürün alıyorsam, bitirebilecek miyim? Bunlara bakmak. Ürünün içeriğine de dikkat etmek de önemli bir faktör. Benim bu konularda en çok takip etmeyi sevdiğim kaynak, “Paula’s Choice” diye bir site var. İçeriklerini çok faydalı buluyorum, bakmanızı öneririm.

Peki Valeri olarak senin olmazsa olmaz ürünlerin neler?

İlk olarak söylemem gerekir ki ben sıradan bir insan değilim, güzellik editörüyüm 😊10 senedir bu işi yapıyorum ve bir sürü ürün deniyorum. Aslında çok daha fazla ürün kullandığım dönemler oldu. Sonra her şeyi biraz basite indirgedim. C vitaminine haftada 2 ile başladım, sonra 3’e çıkardım, artık her sabah %15’lik C vitamini kullanıyorum. Üzerine güneş kremi, her türlü havada. Biologique Recherche’in P50 lotion diye bir asidik toniği var. Onsuz yaşayamam 😊 Benim için kırmızı ruj çok önemli bir güzellik ürünüdür. Kaş kalemlerim önemlidir. Kaş için Benefit’in bir çok ürününü kullanıyorum. Benefit’in yeni Precisely, My Braw kaş kalemini çok severek kullanıyorum. Ruj olarak Nars – Curella kırmızı ruj, günlük olarak kullandığım, MAC’in Soar diye bir ruju var, onu kullanıyorum. Benim saç rutinim de emek verdiğim bir şey. Haftada 2,3 saç maskesi yapıyorum. orada Aveda kullanıyorum. Christophe Robin’in saç maskesini çok seviyorum. Bir de David Mellod markasının Hair Serum’unu kullanıyorum.  Onu her sürdüğümde arkadaşlarım kuaförden mi çıktın diye soruyorlar, çok iyi bir ürün. Türkiye’de satılıyor. Ama temelde, benim için eve gelip elimi ve yüzümü yıkamak en önemlisi.  Sonra ne yaptığımın çok önemi yok, önemli olan yüzümden İstanbul’u çıkarmak.

Kullandığım birkaç tane güneş kremi var onları da söyleyeyim. Dermalogica’nın Oil Free Matte güneş kremini yıllardır kullanıyorum. Biologique Recherche’in STF 50’sini kullanıyorum. Skin Ceuticals’ın hafif kapatıcılık veren bir kremi var. Bir de Clinique’in STF 30 kremini kullanıyorum. Mineralli bir krem bu. Anneler için de kullanılması uygun olduğu için altını çizelim.

Anneler demişken, onların bu konuda işleri biraz daha zor, annelere pratik bakım önerilerin olur mu?

Öncelikle, leke olayı çok önemli. Hamilelikte olan ve sonradan artabilen Melazma probleminin önüne geçmenin en önemli yolu güneşten sürekli korunmak. Bir tane ürün türü var, tinted SPF’ler, yani kapatıcılı koruyucular. Bunlar anneler için hayat kurtarıcı bence. Hamilelik sırasında olan küçük lekeleri önleyebilecek bir ürün. Peki nasıl? Ordaki kahverengi leke orada küçük bir adacık gibi oluyor dolayısıyla güneş ışını o lekeye daha fazla gelerek büyümesine sebep oluyor. Ama o kremi sürüp cildi nötralize ettiğinde o leke güneş ışını tarafından daha fazla dikkar çekmemiş oluyor. Anneler daha çok fonksiyonlu ürünler tercih etmeli bence. Ben anne değilim ama çok çalışıyorum ve gün içinde makyaj yapacak vaktim pek olmuyor. O noktada en sevdiğim ürün, Benefit’in Benetint diye bir sıvı allığı var. Her yere sürülebiliyor.

Özellikle yatmadan önce ve kalktığındaki cilt bakımların nasıl oluyor?

Ben aslında cildime ezbere bir şey yapmıyorum. Önce cildime bakıyorum aynada.  Bugün nasıl gözüküyor? Özellikle kadınlar olarak bir döngü içerisindeyiz, regl öncesi, sonrası, cildin bir günü diğerini tutmuyor. Biraz dinlemeyi tercih ediyorum. Sabah uyandığımda bir gece önce temizlenmiş ve bakımı yapılmış oluyor. Hafif bir şeyle biraz siliyorum, genelde gül suyu ile. Saf olmasına dikkat ediyorum. Mis Bahçe, Otacı, Homemade Aromaterapi, hepsinin ürünleri çok iyi. Sonra C vitamini. Anında bir aydınlık veriyor cilde. Aynı zamanda gözenek sıkılaştırıyor, antioksidan.  Ürünleri üst üste süreceğim zaman biraz emilmesini bekliyorum. “Önce hangisini süreceğiz?” gibi sorular geliyor bazen. Çok basit bir taktiği var bunun: az bir şey ikisinden de elinize sürüp bakın, hangisi daha inceyse alta onu sürün. Hangisi daha yoğunsa onu üstüne sürün. Kendi rutinime dönersem, nemlendiriyorum cildi ve üzerine güneş kremi sürüyorum. Akşam ise, cildimi temizliyorum, eğer o gün hassassa ona göre bir nemlendirici. Yorgunsam belki bir nem maskesi. Onu silmek yerine bırakıp o şekilde yatıyorum. Bazı akşamlar guasha masajı yapıyorum.

Gün içinde yanında tazeleyici neler taşıyorsun?

Güneş koruyucumu. Nemlendirici bir sprey oluyor mutlaka. Kokusuz şeyleri tercih ediyorum. Cle de Peau göz altı kapatıcım, dudak nemlendiricisi, ruj da oluyor. Kaş fırçası hep var. Birden bire o görünümü değiştiriyor. El kremi mutlaka. Bach çiçeği diye bir şey var. Günde 4 kere 4 damla Bach Flowers kullanıyorum. Kullandığım marka da Accurated Vibes, bir arkadaşımın markası. Özellikle stres olduğum zamanlarda kullanmak çok iyi geliyor.

Bu çok pratik ve faydalı tavsiyeler için çok teşekkür ediyoruz, iyi ki geldin.

Ben de davetiniz için teşekkür ederim, görüşmek üzere 😊

Önceki
Sıradaki

Blog posts

Tarafından

Tarafından