Sepetim

Sepetinizde ürün yok

Antebies ♥️  Nuppu işbirliği ile Aslı Baykal'ın blog yazıları başlıyor!

Antebies ♥️ Nuppu işbirliği ile Aslı Baykal'ın blog yazıları başlıyor!

Size güzel bir haberimiz var! Antebies ♥️  Nuppu işbirliği ile Uzman Çocuk ve Ergen Psikoloğu Aslı Baykal'ın ebeveynlik, çocuk gelişimi ve daha birçok konuda görüşlerini paylaştığı blog yazılarımız çok yakında yayında olacak!

Size kısaca Aslı Baykal'ı tanıtmak istiyoruz.

Çocukları tarifsiz seven Aslı, gelişim yolculuklarında yol arkadaşları olmaya karar vermiş ve Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünü Onur Ödülü ile bitirmiştir.

Üniversite yılları boyunca çocuk gelişimine dair aldığı dersleri pekiştirme amacı ile çeşitli anaokullarında stajyer psikolog olarak çalışmasının yanı sıra otizm, asperger, özel öğrenme güçlüğü ve hiperaktivite gibi farklı tanıları olan çocuklarla bire bir özel eğitim çalışmaları yapmıştır. Aştırmaya, okumaya ve öğrenmeye meraklı olan Aslı, okuduğu üniversitede, Çocuk ve Aile Çalışmaları Laboratuvarı’nda ve Dil ve İletişim Çalışmaları Laboratuvarı’nda çeşitli aştırmalarda asistan olarak görev almıştır.

Üniversiteden mezun olduktan sonra çocuklar ile iletişim kurmanın en etkili yönteminin oyun olduğuna inanan Aslı, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Filial Oyun Terapisi, Gelişimsel Temas Oyun Terapisi, Theraplay, Deneyimsel Oyun Terapisi eğitimleri almış, bu süre zarfında oyunun çocuğun duygusal, bilişsel, sosyal ve dil gelişimindeki hayati öneminin farkına varmıştır. Üniversiteden mezun olduğu seneyi mesleki gelişimine adayan Aslı, bir sene boyunca özel bir okulda stajyer psikolog olarak çalışmıştır. Bu süreç boyunca çocukların gelişimsel süreçlerini doğru bir şekilde takip edebilmek için farklı gelişimsel test eğitimlerine katılmış, uygulayıcı sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Aslı, aldığı mesleki eğitimler ve farklı alanlarda yaptığı stajlardan sonra çocukların sağlıklı gelişim süreçlerinde pay sahibi olmak istemiş, yüksek lisansını çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında Kings College London’da yapmaya karar vermiştir. İstismara uğrayan çocukların sağlıklı ilişki kurmakta ve bağlanmakta güçlük çektiğinin bilincinde olan Aslı, yüksek lisans süreci boyunca Londra’da bir hastanede istismara (fiziksel, duygusal, cinsel) uğrayan çocuklarla ve koruyucu aileleri ile beraber çalışmış, oyun grupları düzenlemiştir. Aslı, ebeveyn tutumlarının çocukların karakter gelişimdeki rolünün farkındalığından ötürü yüksek lisans tezini annelerin negatif tutumlarının çocukların özgüvenlerine olan etkisi üzerine yazmıştır.

Yüksek lisans eğitimi tamamladıktan sonra beş senelik klinik ve oyun grubu uygulayıcılığı tecrübesinden sonra Eylül 2020’dekapılarını açtığı Nuppu Space for Joy and Growth’ da s ebeveyn danışmanlığı, bireysel oyun danışmanlığı ve gelişim takibi yapmak üzere yola çıkmıştır.

Önceki
Sıradaki

Blog posts

Tarafından

Tarafından